På fredag kommer den norske storfilmen Kongens nei, om begynnelsen av krigen da kong Haakon sto overfor valget om å overgi seg eller flykte.

I går hadde vi en eksklusiv førpremiere på filmen Kongens nei for medlemmer av Vi Menns fordelsklubb, i Egmonts egen filmsal her i Oslo. Mange av dere bor imidlertid langt unna Oslo, og nå har vi en ny konkurranse der vi trekker ut fem vinnere som vinner to billetter hver til filmen, og tre vinnere som får boka Kongens nei, skrevet av Alf R. Jacobsen, som filmen er bygget på.

Svar på spørsmålet under så er du med i trekningen. Vinnerne vil bli kontaktet!

  

Om filmen

Kongens Nei handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.

Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen.

Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.